Vitamine ZEE

Vitamine zee! Er is veel kennis over de bekende vitamines (Zie het voornemen over de voordelen van het nemen van supplementen). Onze zee biedt ook genoeg gezondheidsvoordelen uit natuurlijke bron. Naast de zoute lucht die de zee afgeeft die kan zorgen voor het zuiveren van de longen, is een frisse (nieuwjaars)duik in de zee goed voor de huid door de aanwezigheid van allerlei sporenelementen en mineralen zoals magnesium. Hierdoor kan het helpen bij verminderen van de klachten zoals droge huid/psoriasis en eczeem.

Ook kun je de zee prima gebruiken voor een koude-training, zoals je met koud (af)douchen kunt doen.

Maaaaaaaaar…….De zee zorgt ook voor een aantal “vergeten” groenten. En die wil ik zeker even onder de aandacht brengen!

Waarschijnlijk denk je nu meteen aan die groene slierten zeewier die zo lekker tussen te tenen kunnen gaan zitten als je door (of langs) de zee wandelt. Maar deze zeegroenten zijn supergezond en eten we gemiddeld gezien veel te weinig. Essentiële stoffen voor onze lichaam (zoals jodium) zijn rijk vertegenwoordigd in deze groenten. Onze oorspong komt ook uit de zee vandaan dus eigenlijk ook niet zo vreemd dat we hier ook onze voedingstoffen uit vandaan kunnen halen.

Verdiep je er maar eens in welke je kunt gebruiken in de gangbare recepten. Neem bij je zalmmootje is wat “zeekraal” (dit kun je ondertussen wel bij elke supermarkt scoren). Zeekraal is heel gezond en ook een prima vervanger voor zout want je proeft de zee erin terug ?

Ook andere zeegroenten zoals lamsoor, zeekool of zeemelde kun je verwerken in je gerechten.

Naast de groentes heb je ook de (bekende) zeewieren zoals Kelp, wakame, kombu etc. Of algen. Ook deze zitten vol met jodium en andere goede stoffen.

Dus….schrik niet als je een keer 1 van deze namen of soorten voorbij ziet komen (in een recept bv). Omarm deze en integreer ze in je leefstijl.(Al dan niet m.b.v. een supplement)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze BLOG

Scroll naar boven