Testament

Ojee….plotseling overleden…? Wat nu? Waar is je testament?

Als het over jezelf gaat is het uiteraard niet meer zo’n probleem, maar de nabestaanden gaan vervolgens een achtbaan van emoties in… En als jij deze nabestaanden (die je meestal liefhebt) wilt helpen, kun je met dit voornemen hen deze periode een beetje makkelijker maken door nu het e.e.a. voor te bereiden

Hoe dan? Met een uitvaartverzekering ofzo?

Dat is idd wel de eerste stap om je nabestaanden niet direct op kosten te brengen. Wat nog veel meer gaat brengen is dat alles al voorbereid is. Hieronder zal ik een aantal belangrijke punten opsommen waaraan je kunt denken.

*️⃣Hoe zit het met je nalatenschap (wat laat je allemaal achter)?In een testament kun je op een officiële manier deze zaken vastleggen, wie/wat krijgt. (Via de notaris)Wat een laagdrempelige manier is om het eea voor te bereiden is een codicil. Een codicil is een handgeschreven document voorzien van datum en handtekening. Hierin kun je aangeven naar wie de spullen, sieraden, meubels etc gaan. Geldbedragen kunnen op deze manier “niet” toegekend worden. Mocht het financiële nalatenschap ook verdeeld worden, zal dat via een testament moeten gebeuren.

*️⃣Hoe zit het met de kids? Als zij nog jong zijn, zal er even nagedacht moeten worden over het ouderlijk gezag

*️⃣Hoe zit het met je eigen lichaam?Je kunt aangeven hoe te reageren bij een reanimatie of wil jezelf registreren als orgaandonor.

*️⃣Hoe is jouw administratie? Creëer een overzicht met alle activiteiten van nu en verleden. Van alle grote bezittingen, indien van toepassing de bedrijfsgegevens. Van lijfrentes, verzekeringen, bankgegevens, wachtwoorden. Social Media, Bitcoins die je al tijden HODL en waar niemand bij kan. Andere spaarpotjes. Ik heb geen idee wat jij allemaal gaat achterlaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze BLOG

Scroll naar boven