Je bed opmaken?

Weer zo’n voornemen die voor iedereen wel makkelijk toepasbaar is en wat je elke dag kunt doen. Daarna zal de routine het overgaan nemen.Je bed opmaken…?

Maar wat doet zo’n relatief simpele handeling met je❓

Er is geen beter moment om de dag te starten met deze routine. Hiermee zet je iets positiefs in gang. Door onze doelen te bereiken, hoe klein ze ook zijn, voelen we ons beter over onszelf. Het geeft je direct een goed gevoel dat je al iets hebt gedaan en ‘s avonds wordt je er tevens aan herinnerd dat je de dag goed bent begonnen! Door iets positiefs te doen, voel je je goed en het moedigt je ook aan om andere dingen te doen. Dat nieuwe gevoel van welzijn zal daarna worden omgezet in energie, productiviteit en creativiteit.

Wat ook is dat het bed (vaak) een erg groot deel van je slaapkamer in beslag neemt en als je je bed niet opmaakt, lijkt het geheel nu eenmaal rommeliger. Dus je slaapkamer ziet er meteen een stuk netter uit als je je bed wel opmaakt. Zo voel je je meer relaxt als je je slaapkamer binnen loopt. Een opgemaakt bed oogt natuurlijk mooier en daarom voelen mensen zich beter wanneer ze naar bed gaan, hierdoor slapen ze langer is aangetoond door een onderzoek. Het zorgt net voor dat kleine beetje meer rust in je hoofd.

Ok…er is ook een kleine maar…Voor de “luieriken onder ons” die er geen zin in hebben om hun bed op te maken, die hebben ook een voordeel. Wat tevens een nadeel is voor degene die wél hun bedje dagelijks opmaken, maar niet genoeg het beddengoed wassen. Door je bed “niet” op te maken, maar gewoon open te slaan geef je oa. huisstofmijt/bedwantsen minder kans. In je slaap verlies je veel huiddeeltjes en laten de huisstofmijtjes/bedwantsjes dit nu heerlijk vinden! Zij vinden het heerlijk als het nog een beetje warm en vochtig is.

Door je bed niet op te maken, droogt/lucht je bed beter. Dus je bed “niet” opmaken kent dus ook nog een voordeel! Minder goede condities voor onze kleine vriendjes die we liever niet in bed willen hebben. Zie voor meer tips dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze BLOG

Scroll naar boven