Hoe smooth is jouw dag?

Wat een gezond voornemen kan zijn is om de blender eens uit de kast te halen (dat zal uiteraard alleen gaan als je er 1 hebt ?)

Dit sluit ook aan op het vorige voornemen wat is geplaatst om meer voedingssupplementen tot je nemen om alle basis stoffen binnen te krijgen. De allerbeste manier is uiteraard om deze stoffen uit je voeding te halen.

Zeker nu de temperaturen weet wat omhoog gaan is een heerlijke smoothie een verfrissend drankje. Een smoothie is overigens NIET hetzelfde als een sapje. Sap wordt uit de groente/fruit “geperst”. Een smoothie bestaat uit “gepureerd” fruit en/of groente. Sap kan overigens wel als smaakmaker worden toegevoegd aan de smoothie.

Er zijn op internet veel smoothie recepten te vinden, maar je kunt hier zelf heel gemakkelijk eindeloos in variëren. Het mooie van smoothies maken is dat je op deze manier heel gemakkelijk van je overrijpe fruit afraakt ?

Wat ook een voordeel is dat smoothies gemakkelijk kunnen worden opgenomen door het lichaam, omdat deze al vloeibaar is gemaakt voor (zie het eerdere voornemen “goed kauwen”). Ze geven veel energie en je immuunsysteem krijgt ook een boost! Als je wat meer smoothie maakt dan je tot je neemt, kun je dit ook nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Of giet het bv in een ijsvorm met stokje, vries het in en je hebt een gezond fruit/groente ijsje!

Kleine aanvulling: Ondanks dat het allemaal heel gezond klinkt, kun je evengoed wel (te) veel fructose/suiker binnen krijgen uit de ingrediënten. Houdt hier dus enigszins rekening mee met de samenstelling van je smoothie.

En…hoewel je op deze manier heel gemakkelijk je dagelijkse groente/fruit kan innemen, zal een smoothie niet volledig je groente en fruit consumptie vervangen. Dus het is raadzaam om zo vaak als mogelijk groente en fruit op de “normale” manier te consumeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze BLOG

Scroll naar boven