Beter voorkomen…dan dat iets wordt ontnomen!

Met dit voornemen kun je een hoop ellende voorkomen. Waardevolle bezittingen, je huis kwijtraken door een brand. Dat wil toch niemand?

Je kunt dit voornemen eens gaan doen om te kijken of je er nog iets van kan opsteken om deze ellende te voorkomen. Jaarlijks zijn er heel veel woningbranden. Dit aantal kan zeker omlaag als iedereen zich bewust is van onderstaande punten.

De tip 3 (deze zijn ter inspiratie in willekeurige volgorde en er zijn er veel meer)

1️⃣ De wasdroger regelmatig onderhoudsbeurtje geven. Voorkom de stofophoping die ervoor zorgt dat de warmte niet weg kan. Leeg/zuig de filters op de geadviseerde momenten.

2️⃣ Check je verdeeldozen eens en sta er bij stil dat het niet aangeraden wordt om deze aan elkaar te koppelen. Beter om 1 goede meervoudige stekkerdoos (bv 10 stuks) te gebruiken.

3️⃣ En de ook de schoorsteenbrand is makkelijk te voorkomen door een regelmatig onderhoudsbeurtje. Belangrijke aanvulling, rookmelders en koolmonoxidemelders, brandblussers, vluchtladders etc. kunnen levens redden. Genoeg beschikbaar voor alle situaties.

Brengt het naar het volgende punt. Maak eens een vluchtplan… gewoon een scenario nabootsen en kijken wie/wat gaat doen. (Spreek uit ervaring dat die vlekkeloos werd uitgevoerd toen de batterijen van de rookmelders midden in de nacht ermee stopte…en het alarm afging)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze BLOG

Scroll naar boven