Is het lekker?
Hmmmmm…nee dat niet.
Maar waarom zal ik dat dan elke dag nemen?
Als je niet al bekend bent met kurkuma, dan kun je op Google genoeg vinden over de talloze gezondheidsvoordelen van deze geelwortel. Zeker in deze periode kan het je immuunsysteem een boost geven.
Nu kun je het op allerlei manieren tot je nemen, van supplementen tot de gemalen poeder variant.
In de “shotjes” variant stop ik echt de wortel zelf. Dit recept kwam ik eens ergens tegen op internet en deze bevalt ons erg goed.
Ik gebruik:
500ml water flesje
3 a 4 verse kurkuma wortels (ca 60 gram)
Olijfolie
Gemalen x warte peper (dit moet erin voor betere opname)
1 uitgeperste Citroen.
Een scheut honing (om de smaak enigszins te compenseren )
Je wast de wortels en doet alle ingrediënten in de blender (ca 2 minuten of langer, want niet iedereen houdt van brokjes kurkuma in het shotje)
Vervolgens kieper je dat weer in het lege flesje, dan heb je een dagelijkse voorraad wat een week houdbaar is in de koelkast.
Ps…schrik niet de volgende dag als je vingers helemaal geel zijn geworden…dan heb je met het wassen van de wortels te veel aan het “oranje” gezeten. Dit slijt er vanzelf wel weer af.