Blote voeten lopen

Op blote voeten lopen…. Heeft dit voornemen veel voeten in de aarde? Zeker niet! Dit voornemen is voor iedereen makkelijk te doen.

Naast het feit dat lopen/wandelen sowieso een goede manier van bewegen is, kun je dit ook op een nog bewustere manier doen.

?Te lang lopen op verkeerde schoenen kan naast blaren of zere voeten ook rugklachten, knieklachten en zelfs hoofdpijnen veroorzaken.

?Dus beter is op blote voeten lopen!

Je voeten zijn letterlijk de basis van je lichaam. Als je de basis verkeerd belast, kun je diverse klachten krijgen. Dit omdat het lichaam haar best doet om te corrigeren kunnen de klachten elders verschijnen. In de praktijk wordt het vaak gecorrigeerd met dure steunzolen of aangepaste schoenen. Waardoor de spieren in de basis nog minder hun best hoeven doen.

Lopen op blote voeten versterken je pezen & spieren (in de voet en onderbeen).
De voeten zitten vol met zenuwen die in verbinding staan met al je organen. Wie blootsvoets loopt, masseert eigenlijk gratis al z’n organen. Hierdoor kan het helpen bij het herstel van sommige ziektes en kwaaltjes, die veroorzaakt worden door blokkades van de meridianen (energiebanen).

Meer voordelen van blootsvoets lopen:

➡️Het stimuleert de bloedsomloop.
➡️Het verminderen van stress.
➡️Het kan spataderen voorkomen. Het versterkt namelijk de aderen en zorgt voor een betere verdeling van voedingstoffen door je lichaam.
➡️ Een simpele vorm van voetreflexologie (drukpunten massage), wat zeker positieve effecten kan hebben.

Binnen op blote voeten lopen is uiteraard en goed begin. Als extra uitdaging kun je dit ook buiten gaan doen, maar zal dit wel voorzichtig moeten opbouwen, je spieren en pezen zullen dit moeten leren en sterker worden. (Je hebt sowieso meer bekijks dat wel).

Andere optie is om “barefoot” schoenen aan te schaffen. Dit zijn zeer flexibele schoenen, met een hele dunne zool. Dus deze beschermen je voeten i.i.g. tegen scherpe voorwerpen, maar benaderen het blootsvoets lopen het meest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze BLOG

Scroll naar boven